Благодарствено писмо ПрезидентДО
Г-н Румен Радев
ПРЕЗИДЕНТ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
                                            УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ,
  Моля да приемете от мое име и от името на целия екип на Фондация „ДАРБИ” нашите най-искрени благодарности, че приехте да станете патрон на десетото издание на  Детски международен фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни „Осанна във висините!”, който се проведе на 12-ти и 13-ти май 2018 г. в гр. София!
Тази година,  успяхме да надградим фестивала, в който взеха участие над 600 деца, ръководители, диригенти, директори и учители от 24 вокални формации и неговото начало бе дадено едновременно в 3 Софийски храма. За първи път успяхме да предложим на участниците богата съпътстваща програма, в която основни акценти бяха: посещението на Регионален исторически музей на София; специална вечер в Национален дворец на децата; Музикално ателие в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски” с прожекция на документален  филм-презентация на фестивала – с кадри и снимки още от първото му издание през 2009 г.; с издаване на методическо и практическо ръководство за диригенти на детски хорове; с шествие от СУ „Св. Климент Охридски” до градината на Националната библиотека, поднасяне на цветя на паметника на Пресветите Братя Кирил и Методий; с дружно песнопение на научените песни по време на Ателието в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски. Закрихме фестивала с тържествен финал с изпълнение на „Многая лета” и пускане на 10 балона в небосвода, като емблематичен знак за 10-тото юбилейно издание на  Детски международен фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни „Осанна във висините!”.
            С патронаж от най-високото ниво на Президентската институция във Ваше лице, Фондация Дарби ще продължи да популяризира творчеството и постиженията на хоровото музикално-изпълнителско изкуство и да стимулира изявите на солисти. Ще допринасяме за изграждането на имиджа на България, като средище на историческия, духовния и културен живот на Европа и света!
Надявам се, че ще продължим  и занапред с Ваша помощ да градим културни, нравствени и духовни ценности в младото поколение на България.  
         С пожелание за крепко здраве и успех, приемете искрените ни поздрави и благодарност към Вас, към Вашия Кабинет и към целия екип на Президентсвото на Република България!
С уважение,

21.05.2018г.                                                              Бистра Илиева    
гр. София                                                                  Управител на Фондация Дарби