Ежегодно в навечерието на Рождество Христово, вече 12 години Фондация „Дарби” инициира  Благотворителен Коледен проект „От деца за деца”, който подпомага деца и младежи от Центрове за настаняване от семеен тип в страната:

·         ЦНСТ 1 и 2 в с. Дрен, за деца и младежи без увреждания
·         ЦНСТ 1 / ЦНСТ 2 / ЦНСТ 3 – гр. Ловеч, за деца и младежи без увреждания
·         ЦНСТ „Здравец” и „Зорница” – гр. Луковит, за деца и младежи без увреждания
·         ЦНСТ 4/ ЦНСТ 5/ ЦНСТ 6 – гр. Ловеч, за деца и младежи с увреждания
·         Защитено жилище – гр. Луковит, за деца и младежи с увреждания
·         Детски център за деца с физически увреждания – гр. Луковит
·         ЦНСТД - гр.Самоков

Всяка година стартираме дарителска кампания – събираме парични средства или подаръци за всички тези деца и младежи.  Кампанията завършва с концерт или тържества, на които се разменят подаръци под формата на музикални изпълнения, сценки, рисунки, картички и други изработени собственоръчно предмети от обитателите на центровете, а от своя страна другите участници в проекта също пеят и поднасят подаръци. В тази инициатива искаме да научим  и покажем на децата какво е да дариш, да усетят какво е човешка топлота и съпричастност, а ние да доставим поне мъничко радост и да видим усмивките на децата от социалните домове!
Тази година идеята на фондацията е на тържествата да съберем деца и младежи от различни училища, като осигурим възможността за непосредствена близост и контакт между тях. Така смятаме, че те ще успеят да се опознаят и да споделят заедно Коледната емоция; разменяйки поздравления и подаръци да почустват и съпреживеят радостта на очакваното Рождество и идването на Новата година.
На 7 декември 2019 година децата от ЦНСТД – гр. Самоков, които посещават Неделното училище към Самоковския манастир „Покров Богородичен” се събраха в Митрополитски Катедрален храм „Св. Неделя” заедно с децата от хора при 20 ИОУ „Тодор Минков” -  София. На трогателното тържество те бяха приветствани от Настоятеля на храма – Отец Мина и от Управителя на фондация Дарби г-жа Бистра Илиева. Освен музикални поздрави те размениха подаръци, като децата от Самоков бяха нарисували прекрасни Коледни картички, които подариха на своите връсници от 20 ИОУ, бяха подотвили Коледни сладки и соленки и зедно пяха „Богородице, Дево”. Срещата завърши с почерпка в храма, на която се усети сприятеляването и единението меджу всички. Вижте линк към събитието
С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ СОНЯ АНКОВА ОТ ПРАВОСЛАВЕН КАНАЛ „ХРАМ” YOU-TUBE
https://www.facebook.com/soniaankova/posts/2267022079975788
Следващите събития по проекта „От деца за деца” са на 19 декември, когато учениците от Дарби Колидж ще посрещнат деца и младежи от Луковит: 
https://darbicollege.com/bg/news/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B3-2018/#prettyPhoto
Хорът на 91 НЕГ „Константин Гълъбов” ще гостува на Новогодишното тържество на училището на деца с нарушено зрение „Луи Брайл”, а децата от ЦНСТ 1и2 от с. Дрен ще посетят детска градина „Звездица” в кв. Кремиковци. Организира се и ходене до Кремиковския манастир „Св. Георги”.ДГ  №146 „Звездица”
О Р Г А Н И З И Р А

Благотворителен коледен концерт „На Коледа стават чудеса!“

  Това е израз, който чуваме всяка година. Като малки не се съмняваме в доброто на този свят. Днес ясно виждаме неравностойното положение, пред което са изправени голяма част от българите.Детска градина „Звездица“ всяка година участва с благотворителна цел за децата в неравностойно положение. Тази година ДГ № 146 е поканила част от тези деца да и гостуват на благотворителния коледен концерт организиран специално за тях.
         Сред тях са и децата от Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания – лишени от родителски грижи дом 1 и 2 с. Дрен, които имат талант и потенциал, но нямат равна възможност да сбъднат детските си мечти.
П Р О Г Р А М А
~ от 03.12.2018г. до 13.12.2018г. – „От деца за деца“.
   С всяка пусната от вас паричка, вие ще дарите любов и доброта!
~ на 19.12.2018г. от 10.30ч. – Благотворителен Коледен концерт.
  На който от събраните средства ще бъдат      закупени
  Коледни подаръци за 24 деца от дома.
~  На децата ще бъде подсигурен празничен обяд.
~ Посещение на Кремиковския манастир
„Св.Георги Победоносец“.